Spierontspanners / Rimpelbehandeling

Bocouture

Bocouture is de meest zuivere botuline toxine. De meeste mensen kennen botuline toxine onder de merknaam Botox. Bocouture is een verbetering van vroegere botuline toxine en wordt gebruikt voor rimpelbehandelingen in het gelaat. Bekende behandelingen van rimpels met Bocouture zijn o.a. voorhoofdsrimpels, fronsrimpel, kraaienpootjes, maar Bocouture geeft tal van andere zeer goede resultaten voor het behandelen van rimpels.

Natuurlijk resultaat

Bij rimpelbehandeling is het vooral belangrijk om de balans tussen een frisse uitstraling en je natuurlijke mimiek te creëren. Een deskundige arts weet precies welke spieren daarvoor moeten ontspannen en gebruikt de juiste dosering. Je gezicht verandert niet, je ziet er na de behandeling alleen frisser, uitgerust en ontspannen uit. Is het je eerste Botoxbehandeling, dan gebruik ik eerst een kleine hoeveelheid Bocouture om te kijken hoe jouw spieren reageren. Wanneer de Botox na een paar dagen werkt bekijken we samen of je tevreden bent met het resultaat, of dat er nog wat extra Bocouture nodig is. Deze touch-up is inbegrepen bij de behandeling.

Medische toepassingen

Naast de behandelingen van rimpels kan Bocouture gebruikt worden tegen overmatig transpireren onder oksels, handen of voeten, maar ook voorhoofd en rug. Tevens wordt Bocouture gebruikt in de strijd tegen migraine. Uit studies is gebleken dat patiënten die meer dan 15 hoofdpijndagen per maand ondervinden baat kunnen hebben bij een behandeling met botox tegen migraine.

Resultaten rimpelbehandeling Bocouture

Bocouture begint na ongeveer drie dagen te werken en werkt na ongeveer twee weken optimaal. Er is dus niet direct resultaat te zien na de behandeling. Rimpelbehandelingen met Bocouture zijn niet blijvend en zullen gemiddeld 3 maanden aanhouden. Hierna dient de behandeling herhaald te worden. Als de behandeling op tijd herhaald wordt zullen de intervallen tussen de behandelingen vergroot kunnen worden op den duur. Tevens zullen diepere groeven door rust in de spieren op langer termijn ook vervagen.

Vergelijking met andere middelen

Veel producten als Bocouture die bestaan uit botuline toxine hebben dezelfde werking. Echter heeft Bocouture het voordeel dat het vrij is van complexerende eiwiten. Dit houdt in dat de gebruiker van het middel geen resistentie kan opbouwen. Bij andere botuline toxines is dit wel mogelijk waardoor behandeling op den duur zinloos zou kunnen worden. Tevens is uit studies gebleken dat Bocouture sneller begint met werken dan de andere middelen tegen rimpels

Veiligheid behandeling met Bocouture

Bocouture is een zeer veilig geneesmiddel wat ontwikkeld en verkocht wordt door het farmaceutische bedrijf Merz. Bocouture heeft een lange testfase doorstaan en is goedgekeurd door de FDA.